MULTISplit klima-uređaji: Idealno rješenje za udobnost u svakom kutku vašeg doma

Rješenja tvrtke Clivet nude najveću učinkovitost jer su dizajnirana za prostore kao što je vaš.

MULTISplit klima uređaji idealno su rješenje za stambeno tržište jer hlade svaku prostoriju u domu prema različitim potrebama.

No, ovaj tip klimatizacijskog sustava također je vrlo prikladan za trgovine, male urede i sva mala poduzeća općenito.

MULTISplit u usporedbi s MONOSplit

MULTISplit klima uređaji temelje se na vrlo jednostavnom, izravnom konceptu. Dok su MONOSplit modeli idealni za prostore s malom površinom ili niskom potrošnjom topline jer povezuju jednu unutarnju jedinicu s vanjskom jedinicom (poznatom kao motor), MULTISplit klima uređaj omogućuje značajno povećanje broja unutarnjih uređaja.

Primjerice – imamo Dualsplit model s dva unutarnja uređaja, Trial model s tri i tako dalje. Vanjski uređaj, značajno glasniji od unutarnjih, djeluje kao motor za napajanje Split modela u različitim prostorijama kojima je potrebno hlađenje ili, ako je klima uređaj opremljen inverterskom tehnologijom, grijanje.

Koje su prednosti MULTISplit modela za poduzeće?

Visoka učinkovitost svakako je jedna od glavnih prednosti MULTISplit klima uređaja. Modeli tvrtke Clivet mogu se pohvaliti ocjenama učinkovitosti od A+ do A++ te imaju invertersku tehnologiju i elektroničke kontrole koje značajno smanjuju potrošnju energije pružajući samo onu snagu koja je stvarno potrebna.

Štoviše, postojanje nekoliko Split modela povezanih s jednim vanjskim uređajem omogućuje postavljanje različitih područja na različite temperature, zahvaljujući inteligentnim senzorima koji osiguravaju idealnu razinu udobnosti temeljenu na tome koliko ljudi stvarno boravi u prostoru i na različitim aktivnostima koje se odvijaju u vašem domu.

Evo primjera: u trgovini ili malom uredu moguće je većinom hladiti radne prostore s većim opterećenjem, klasične čekaonice gdje kupci čekaju prodajne predstavnike i sl.

Ima li ušteda s MULTISplit uređajima?

Ogromna prednost MULTISplit klima uređaja je smanjenje ukupne veličine, što znači da štedite prostor, posebno u okruženjima koji nemaju balkone ili posebne prostorije za postavljanje uređaja. A što je s troškovima? Jedna stvar je instalirati jednu vanjsku jedinicu u smislu rada i korištenih materijala, a druga je instalirati više vanjskih jedinica koje će biti povezane s više unutarnjih jedinica. S druge strane, razlika između MONOSplit i MULTISplit modela u pogledu periodičnog održavanja proizvoda je mala, budući da su unutarnje jedinice one koje zahtijevaju više pažnje kako bi se osigurala optimalna kvaliteta zraka.

MultiSplit rješenja tvrtke Clivet

Ovisno o veličini prostorija koje želite hladiti ili grijati, tvrtka Clivet nudi MULTISplit sustave s kapacitetom od 4 do 12,5 kW. Vanjski uređaji dostupni su u dual, trial, quadri i penta verzijama te se mogu povezati s najviše 5 unutarnjih jedinica s odvojenim krugovima. Rezultat je mogućnost postavljanja različitih temperatura za svako područje, povećavajući učinkovitost i udobnost življenja. Dostupne su različite vrste unutarnjih jedinica, od klasičnih zidnih Split modela (Cristallo i Essential) do kazetnih modela koji su integrirani u spušteni strop (Box 2), kanalnih uređaja (Duct 2) i uređaja koji omogućuju dvostruku stropnu ili podnu ugradnju (Ceiling and Floor 2).
Svi Clivet Multisplit klima uređaji koriste ekološki prihvatljivo rashladno sredstvo R-32, koje osigurava niske emisije.

Mono i Multi Split uređaji
Mono i Multi Split uređaji

Alternativa se zove Light Commercial

Za vrlo male trgovine koje se ističu po tome što imaju jedan prostor, tvrtka Clivet također nudi liniju klima uređaja Light Commercial. Ovi sustavi nude kapacitet od 3,5 do 16 kW i standardno dolaze s vanjskim uređajem koji je uparen i opskrbljuje toplinskom ili rashladnom energijom jedan unutarnji uređaj (razred A+ ili A++). Kako bi se poboljšala distribucija unutarnjeg zraka u prostorijama nepravilnog oblika, postoji i mogućnost povezivanja drugog unutarnjeg uređaja (TWIN) koji radi pod istim uvjetima kao i prvi.

Slanje upita

Pošaljite upit bez obveza.

Ispunite kratak obrazac i Clivet prodajni partner će vam pomoći kod preporuke optimalnog uređaja za vaš dom ili ured.
Obrazac za upit
Pratite nas:
Kontakt
Clivet South East Europe
Hosting, Design & Development 2023. Plavi Pixel
©2023 Clivet - All rights reserved

CERVINO

Hlađenje A+++ / Grijanje A++
Snaga: 2,7 – 7 kW

Zašto odabrati Cervino?

 • Dizajniran za okoliš i budućnost

 • Koristi R290, prirodni radni medij za optimalnu udobnost i usklađenost s europskim propisima

 • Funkcija samočišćenja

 • Wi-Fi

Dvostruki split klima uređaji

EZCOOL

Hlađenje: A++ / Grijanje A+
Snaga: 2,7 – 7 kW

Zašto odabrati EZCool?

 • Funkcija "Slijedi me"

 • Višesmjerno strujanje zraka

 • Funkcija samočišćenja

 • Opcionalno Wi-Fi upravljanje

CRISTALLO 2

Hlađenje A+++ / Grijanje A++
Snaga: 2,7 – 3,5 kW

Zašto odabrati Cristallo 2?

 • Unaprijeđene komponente
 • Dizajn inspiriran Dolomitima
 • Višesmjerno strujanje zraka
 • Funkcija samočišćenja
 • WiFi / Pametno upravljanje putem aplikacije ili glasovnom kontrolom uz pomoć sustava Amazon Alexa ili Google Assistant

Clivet Stelvio

STELVIO

Hlađenje A+++ / Grijanje A+++
Snaga: 2,7 – 3,5 kW

Zašto odabrati Stelvio?

 • Vrlo visok stupanj energetske efikasnosti

 • Iznimno prošireni radni raspon pri vanjskim temperaturama od -30 do +50 °C

 • Upravljanje razinom vlažnosti

 • Komfor u svakoj situaciji zahvaljujući inteligentnom "Eye" senzoru

 • WiFi / Pametno upravljanje putem aplikacije ili glasovnom kontrolom uz pomoć sustava Amazon Alexa ili Google Assistant